lördag

22 dec”Ni är jordens salt” (Matt 5:13)

Så här dagarna före jul stökas det i många hem. Man pyntar sina hem för fullt och man lagar massor av julmat. Jag läste följande i en matlagningsartikel för en tid sedan:
Mödosamt bygger matlagaren upp smakerna: bryner grönsaker och kött, häller på vin, lägger till örter och grädde, kanske honung, vinäger, chili, peppar… men allt detta vore helt förgäves om det inte var för en enda simpel tillsats – saltet. Denna blygsamma mineral är en magnifik framkallare. När man kalibrerat fram den rätta sältan, då träder alla smakerna fram i hela sin prakt.
Jesus säger att vi kristna är jordens salt, men han varnar också för att saltet kan mista sin sälta.  Människorna runt oss ”kryddar” sin jul med prylar och med alla möjliga tillsatser för att julen ska bli så speciell som man önskar. Men i många hem saknas sältan. Saltet – evangeliet om Jesus Kristus som kommer till sitt folk, Gud själv inkarnerad, får inte plats.
Låt oss när vi förbereder oss för julen som mest, inte glömma bort saltet!

BÖN
Herre, kom och var oss nära under den kommande julen så att julens glädje och  alla dess smaker kan få träda fram i hela sin prakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar