fredag

21 dec”Jesus svarade: De behöver inte gå härifrån. Ge dem något att äta, ni själva. De sade: Här har vi inte mer än fem bröd och två fiskar. – Lämna dem till mig, svarade han”
(Matt 14:16-17)
Lämna dem till mig! Ibland när vi ser på våra begränsade resurser och jämför dem med de stora behoven, glömmer vi att vi tillhör en väldig Gud som är Herre över himmel och jord. Ingen skulle ha kunnat förebrå lärjungarna, om de såg lite konstiga ut, när Jesus sa åt dem att ge mat åt fem tusen män plus kvinnor och barn. Inte många av oss skulle heller ha kommit på tanken, att den futtiga matsäcken, som en omtänksam mor hade försett sin son med, skulle kunna ha något som helst samband, med den jättemåltid som behövde tillredas. Men tänk ändå, att det i denna stora folksamling, fanns en som tänkte möjligheter. − Andreas var det, som fällde den till synes löjliga kommentaren: Här är en pojke som har fem kornbröd och två fiskar. (Joh 6:8)
Och så säger Jesus orden som ekar in i 2000-talet, in i våra julförberedelser: Lämna det till mig! För Gud spelar det ingen roll om våra resurser är stora eller små med våra mått mätt. Hans perspektiv är ändå så helt annorlunda, om det är en droppe eller hela havet spelar ingen roll, bara det får komma i hans händer.
BÖN
Herre, jag tackar dig för att ingenting är omöjligt för dig. Förlåt oss att vi så ofta stirrar oss blinda på våra egna bristfälliga resurser. Ge oss tro som vågar lämna det vi har till dig, och invänta undret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar